2020-01-20

20. jan, 2020

Äntligen får vi planera och se fram emot valpar igen hos oss. 2019 gick det inte som det var tänkt med våra valpplaner, så det är nu tre år sedan vi hade senaste valpkullen.

Hilma började löpa lite tidigare än planerat så nu är hon parad med Malte (Nutmeg's I do I do I do). Vi längtar jättemycket och ser fram mot den kommande kullen. Våra kullar går i bokstavsordning så den här kommande kullen blir vår I-kull.

-------------------------

4. jun, 2019

Tyvärr blir det inga valpar hos oss i  år. Gullan som var tänkt för en valpkull fick en infektion i munnen som man inte vet vad det beror på. Hon har ätit, och äter fortfarande, kortison vilket gör att hon inte löper. Även om hon skulle börja löpa tycker vi inte det känns rätt att låta henne få några valpar just nu.

Därför har vi ändrat planen till att en kullsyter till Gullan som vi  har ute på halvfoder ska bli nästa tik att få en valpkull hos oss. Hon heter Wilma och är en alldeles underbar settertik. Vi hade dock ett misslyckat parningsförsök med henne nu i vår. Vi missade helt enkelt att hon börjat löpa och parningen blev för sen.

Nästa tillfälle hon ska löpa tror vi blir i november -19. Om det går väl blir det valpar i januari/februari som då blir leverensklara i mars/april 2020.

Foto på Wilma 

4. jun, 2019

I helgen var det utställning. 1/6 ISF Finspång där Hilma blev 5:a i öppenklass I konkurrensen. 2/6 SKK Norrköping fick hon Excellent och blev 4:1 i öppenklasskonkurrensen.

7. maj, 2018

Hilma slog till med storslam den 6 maj 2018 på Norrköpings Brukshundsklubbs inoff utställning och vann Best In Show.

21. dec, 2017


Hilma fick titeln SE JV-17 på Stockholms hundmässa den 16 december 2017.